logo.jpgPersbericht, 31 oktober 2013

APA Floors nieuwe leverancier van roostervloeren voor varkens

HARDENBERG - Op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) presenteerde APA Floors zich als nieuwe aanbieder van roostervloeren voor de varkenshouderij. ‘Er zijn nog maar twee andere aanbieders op de Nederlandse markt. Met APA Floors willen wij de stalinrichters en varkenshouders meer keuze bieden’, aldus mede-initiatiefnemer André van Beynum.

‘APA Floors is ontstaan uit een samenwerking tussen drie gespecialiseerde bedrijven uit de varkenshouderijsector. Elkaar aanvullend vanuit onze eigen specialiteit hebben wij deze vloeren onder de APA Floors-vlag ontwikkeld. In combinatie met onze jarenlange ervaring is het hierdoor een 200 procent goed product geworden’, stelt Van Beynum. APA Floors startte de ontwikkeling in januari 2012 en tijdens de LIV vond de officiële introductie plaats. In de tussentijd installeerde de organisatie reeds de eerste biggenroostervloeren en kraamhokvloeren.

Eigen pakket samenstellen
APA Floors biedt een compleet aanbod aan biggenroosters, kraamhokvloeren, zeugenroosters en vleesvarkensroosters. ‘Onze klanten kunnen een pakket naar wens samenstellen, omdat verschillende materialen en maatvoeringen te combineren zijn’, aldus Maarten Vogels namens de nieuwe aanbieder.
De APA Floors-roostervloeren worden via dealers aangeboden. ‘Op onze website zijn deze dealers vermeld. Verder hebben wij ervoor gekozen om de kunststof-roosters-productie onder te brengen bij VDL Kunststoffen. Hierdoor zijn de kwaliteit en een snelle levertijd gegarandeerd.’

Uitmuntende mestdoorlaat
De nieuwe roostervloeren vallen vooral op door de uitmuntende mestdoorlaat. Van Beynum: ‘Wij hebben dit zo uitgekiend, dat de mest er direct doorheen valt. Daarnaast hebben de varkens een uitstekende grip op de vloeren en de vlakke bovenzijde is ook nog eens heel diervriendelijk.’ Met de frisse oranjekleur springen de roosters eveneens direct in het oog: ‘Wij hebben bewust voor oranje gekozen, omdat de varkens hier goed op uitkomen.’
APA Floors heeft ook een up-down floor in het assortiment. Bij deze beweegbare roostervloer gaat het zeugenrooster automatisch omhoog als de zeug gaat staan en zakt automatisch terug naar biggenroosterniveau wanneer de zeug gaat liggen. Hierdoor hebben de varkenshouders minder doodliggers in het kraamhok en zullen dus minder omzet mislopen.

- einde persbericht -

• Persfoto

Via de volgende link kunt u de persfoto's downloaden: www.tinyurl.com/ma5e926.

• Relevante link
www.apafloors.nl

• Extra informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met André van Beynum.
Telefoon: (085) 2738009
E-mail: info@apafloors.nl