Biedt laserlassen ook u meer mogelijkheden? Webversie

Nieuwsbrief 2 - november 2013
Inhoud:
1. Renovatie Palais des Nations uitvoerbaar dankzij laserlassen
2. Marktonderzoek naar kansen voor laserlassen in maakindustrie
3. Laserlassen, meerwaarde voor uw bedrijf? Maak een afspraak!
Renovatie Palais des Nations uitvoerbaar dankzij laserlassen

laserw 1.jpg

In onze vorige e-mailnieuwsbrief was te lezen dat Movexx nieuwe markten aan kon boren dankzij laserlassen en dat KWH Holland de kostprijs fors reduceerde door te laserlassen.
In deze nieuwsbrief kunnen wij vermelden dat laserlassen een doorslaggevende rol speelt bij de gevelrenovatie van het monumentale Palais des Nations, het kantoor van de Verenigde Naties in Genève. Om de oorspronkelijke uitstraling te behouden moet gevelproducent MHB de bijna 80 jaar oude raamkozijnen exact reproduceren. 'Door te kiezen voor de laserlastechniek die LaserWeld bij ons introduceerde, kunnen wij deze complexe en grote productievraag simpeler uitvoeren', aldus MHB's Directeur Operations Pieter de Klerk. LaserWeld laserlast samengestelde profielen voor MHB, dat zijn onderdelen van de kozijnen. 'Bij het laserlassen is de warmte-inbreng lager dan bij het reguliere lassen, waardoor de profielen minder snel kromtrekken. Daarom is laserlassen bij dergelijke projecten een uitkomst, want de ramen moeten immers weer loepzuiver in de kozijnen passen’, licht Dick Scholtus, Commercieel Directeur bij LaserWeld toe. 'Daarnaast zijn deze profielen eigenlijk ook niet op een reguliere wijze te lassen, omdat ze daarvoor te klein zijn en een doorgaande las moeten hebben', vult De Klerk aan. 'De samengestelde profielen zouden zonder het laserlassen van LaserWeld veel complexer zijn geweest en dus arbeidsintensiever. Nu kunnen wij de profielen eenvoudiger maken en uitbesteden, wat met deze mega-opdracht ook een belangrijk aspect is.'
Na deze positieve ervaring ziet MHB volop toekomst in het laserlassen als verbindingstechniek: 'Wij hebben inmiddels al een aantal andere profielen bij LaserWeld laten maken! Dat komt ook door hun coöperatieve, flexibele en snelle werkwijze.' Scholtus is op zijn beurt ook tevreden: 'Er is bijna geen proces te bedenken waar zoveel meters aan laswerk inzitten en alles toch recht blijft. En omdat het laserlasproces brandschoon verloopt en naslijpen niet of nauwelijks nodig is, kunnen wij het voor MHB ook prijstechnisch gezien interessant maken.'

Marktonderzoek naar kansen voor laserlassen in Nederlandse maakindustrie

In vergelijking met andere Europese landen wordt de laserlastechnologie in de Nederlandse maakindustrie veel minder breed ingezet. Zo wordt in Duitsland laserlassen veel toegepast in de automotive-industrie en ook meer en meer binnen de Duitse machine- en scheepsbouw. Om de toepassing van laserlassen in Nederland te versnellen, hebben een aantal partijen de handen ineen geslagen. O.a. een marktonderzoek moet ervoor zorgen dat laserlassen ook in Nederland wordt geadopteerd en de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie wordt verstevigd. PriceWaterhouseCoopers voert het onderzoek uit en moet de belemmeringen blootleggen die ondernemers ondervinden bij het investeren in laserlassen. Tijdens het onderzoek worden ondernemers en banken gevraagd waarom zij bewust wel of niet investeren in laserlassen.
Op de LaserWeld-website staan de voordelen van investeren in laserlassen. Klik hier voor deze voordelen.

Laserlassen, meerwaarde? Maak een afspraak!

Movexx, KWH Holland, MHB en de Duitse maakindustrie zijn overtuigd van laserlassen. Bent u benieuwd of laserlassen ook in uw organisatie iets toe kan voegen? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. Bel (0317) 617059 of mail info@laserweld.nl voor het maken van een afspraak. 

 
  Contact Afmelden nieuwsbrief Doorsturen Direct naar website
 
  Remmerden 34 adres 0317 - 61 70 59 telefoon info@laserweld.nl email
  3911 TZ Rhenen   0317 - 61 51 97 fax www.laserweld.nl internet