images.jpg

Persbericht, 21 oktober 2015

Goed(koop) automatiseren met Premium refurbished ABB-robots

ROTTERDAM/OSTRAVA - Midden- en kleinbedrijven die hun productieproces willen versnellen en automatiseren, hebben hiervoor niet altijd de financiële mogelijkheden. Om zo’n eigentijds productieproces toch mogelijk te maken, biedt ABB de zogenaamde premium refurbished robots. Dit zijn gebruikte robots die door ABB in nieuwstaat teruggebracht zijn. Deze robots zorgen voor de begeerde procesautomatisering én dat tegen een relatief klein investeringsbedrag.

‘ABB zorgt voor een totale reconditioning van de bestaande robots. Daarbij betreft het niet alleen de hardware, we zorgen ook voor software-upgrades. ABB gaat voor 100 procent kwaliteit. Tijdens het refurbishment proces worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt. De voorwaarde die ABB aan dit refurbishment proces stelt, is dat de robot er “als nieuw” uitkomt’, vertellen Martin Visser en Tijn van Pelt, sales engineers bij ABB Robotics.
‘Tevens is het ook mogelijk om de refurbished robot te voorzien van een nieuwe generatie-controller. Deze controller kunt voorzien van de allernieuwste eigentijdse opties, zoals communicatie- en veiligheidsopties’, vult Visser aan.

Op korte termijn leverbaar
Voorafgaand aan de levering test ABB de refurbished robots uitvoerig door middel van een uitgebreide 152-punten-inspectie en de 24-uurs test. Van Pelt: ‘We certificeren de robots daarom ook volgens de meest recente specificaties en veiligheidstandaarden en met de volledige ABB-garantie. We hebben veel refurbished robots op voorraad staan, zodat de robots desgewenst ook op korte termijn leverbaar zijn.’

Ook refurbished manipulatoren
ABB is de enige organisatie die premium refurbishment robots levert. De organisatie biedt eveneens de mogelijkheid om uw eigen robot te laten refurbishen. ‘Daarnaast bieden we refurbished manipulatoren met 12 maanden garantie. Deze garantieperiode kan desgewenst verlengd worden naar 24 maanden’, licht Visser toe. Al met al biedt ABB met zijn premium refurbished robots voor veel (midden- en klein)bedrijven een haalbare en betrouwbare oplossing om de productiviteit hoog te houden.

Al meer dan 1.000 robots refurbished
De robots ondergaan het refurbishment proces in een speciaal daarvoor gebouwd Global Operation Center in het Tsjechische Ostrava. ‘ABB opende dit centrum in 2007. Intussen zijn hier al meer dan 1.000 robots refurbished en heeft dit centrum veel ervaring opgedaan. Aan het refurbishment proces werken alleen speciaal getrainde engineers. Zij brengen de gebruikte robots volgens strikte procedures in de “als nieuw” conditie’, besluit Visser.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over deze refurbishment robots? Mail dan naar sales engineer Martin Visser: martin.visser@nl.abb.com of bezoek ons tijdens de Metavak in Gorinchem van 27 tot en met 29 oktober.

- einde persbericht -

• Persfoto
Klik hier om de persfoto te downloaden. 

• Extra informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ABB Robotics Benelux.
Telefoon: +31 (0)10 407 87 59
E-mail: robotics.sales@be.abb.com


• Uitschrijven
Klik hier, wanneer u geen persberichten van ABB meer wilt ontvangen.