Persbericht, 14 november 2016


Emotionele fitness voorkomt werkstress

AMSTERDAM - Sinds oktober kent Nederland een fitnessclub voor de emotionele gezondheid: The Therapy Club. ‘Zoals je bij een sportschool je lichaam traint, leer je bij ons je emotionele conditie op te bouwen’, vertelt oprichter Rob van Drunen.

De fitnessclub ontwikkelde daarvoor een unieke emotionele fitnessmethode. ‘Hiermee is werkstress te voorkomen. Ideaal, want vaak kijken werkgevers pas naar wat ze moeten doen, nadat het misgegaan is. Onze methode biedt hen een preventieve oplossing. Niet voor niets kloppen dan ook steeds meer bedrijven bij ons aan.’

Volksziekte nummer 1
The Therapy Club - momenteel actief in Amsterdam en Utrecht - is een initiatief van een groep therapeuten en coaches met diverse achtergronden. Zij zagen om zich heen mensen massaal hardlopen, bij saladebars eten of zelfs nog even mediteren voor het slapen gaan. Maar ondanks die enorme aandacht voor gezondheid blijkt één op de zeven medewerkers emotioneel uitgeput en lijkt een burn-out binnenkort volksziekte nummer één te zijn. Van Drunen: ‘Waarom zoveel aandacht voor de fysieke gezondheid, terwijl men vergeet aan de emotionele fitheid te werken? De wetenschap heeft al jaren geleden bewezen dat fysieke, psychische, emotionele en spirituele aspecten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.’ Terwijl de vernieuwende fitnessclub-oprichter zichzelf deze vraag stelde, zag hij tegelijkertijd dat er eigenlijk nergens een plek was om deze emotionele gezondheid op te bouwen en te onderhouden. Het bleek de kiem voor The Therapy Club.

Emotionele fitnessmethode
Samen met andere therapeuten en coaches ontwikkelende Van Drunen vervolgens een emotionele fitnessmethode. ‘Deze methode is gebaseerd op zeven principes, waaronder het te leren luisteren zonder te oordelen. Elke fitnessessie duurt anderhalf uur en kent een format met vijf vaste elementen.’

Manifest
Deze week is het de Week van de Werkstress en daarom lanceerde The Therapy Club een manifest getiteld: ‘Strijd voor emotionele vrijheid’. ‘Iedere generatie kent haar eigen idealen en strijd. Onze ouders bereidde ons voor op een strijd die niet als de onze voelde. Door sommigen werden wij daarom weggezet als een patatgeneratie, als welvarende jongeren die geen strijd hoefden te leveren voor vrijheid. Maar nu zijn wij volwassen en strijdlustiger dan ooit! Onze generatie, met name de groep tussen 30 en 34 jaar, vormt namelijk een risicogroep voor stress, burn-outs, depressies, et cetera. De zoektocht naar een andere manier van leven en een andere samenleving is daarom urgent’, aldus de ferme ondernemer, die persoonlijk ook kampte met een burn-out.

- einde persbericht -

• Persfoto's
Klik hier voor de persfoto's.

• Persvideo
Klik hier voor de persvideo. 

• Extra informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob van Drunen.
Telefoon: +31 (0)614292903
E-mail: rob@thetherapyclub.nl

• Relevante links
www.thetherapyclub.nl
www.thetherapyclub.nl/manifest

• Uitschrijven
Klik hier, wanneer u geen persberichten van The Therapy Club meer wilt ontvangen.