Persbericht, 3 november 2016


Thee 2.0: direct van de plantage door uw brievenbus

AMSTERDAM - Er is een heuse theerevolutie op komst! Thee 2.0. Rechtstreeks afkomstig van een Oost-Afrikaanse plantage ploft deze thee bij Nederlandse theeliefhebbers op de deurmat. ‘We houden de handelsketen bewust kort door inkopers, veilingen, groothandels en multinationals in het proces over te slaan’, vertelt David Kellerman, medeoprichter van theeleverancier FRANK about tea. ‘Daardoor is onze thee verser dan in de supermarkt verkrijgbare thee.’

De start-up FRANK about tea heeft een helder doel voor ogen: het bedrijf wil op eerlijke en snelle wijze kwalitatief goede thee op de markt brengen.

Online bezorgservice
‘Hiervoor hebben we een online bezorgservice: via onze website kunnen theeliefhebbers zich abonneren op thee, die wij maandelijks per post bij hen bezorgen. Gemiddeld genomen is deze thee een halfjaar (opmerking Studio Zingever: weet niet of dit klopt, maar hoe concreter de informatie, hoe beter) eerder van de plantage in Oost-Afrika naar Nederland verzonden. Dit is ongeveer zes keer sneller dan bij veel gevestigde theemerken, die meestal een halfjaar tot een jaar nodig hebben’, legt Kellerman uit. Dankzij de korte handelsketen kan de verfrissende theeleverancier de Afrikanen bovendien een bovengemiddeld hoge prijs betalen. ‘Tegelijkertijd komt de korte keten de versheid en kwaliteit ten goede.’

Geen groene sprookjes
Kellerman en medeoprichter Valerie Hirschäuser kennen de plantage waar ze de thee van betrekken goed. Ze hebben de plantage meerdere keren bezocht en kennen de theeverbouwers persoonlijk. Toch durven ze niet te garanderen dan de thee 100 procent eerlijk is. Wel bieden ze transparantie. Hirschäuser: ‘Wanneer bijvoorbeeld de werkomstandigheden gedurende de theeproductie te wensen over laten, vermelden wij dit eerlijk.’ Door radicaal eerlijk te zijn, willen het ondernemersduo mensen bewustmaken van de imperfecties in de handelsketen en zo bewuste consumenten creëren. Geen groene sprookjes, maar keiharde transparantie is het adagium van het bedrijf. De bedrijfsnaam zegt het al.

Productiefaciliteit in Afrika
FRANK about tea richt zich in eerste instantie op verkoop via haar online webshop en op directe verkoop aan bedrijven. Toch durven de sociaal bewogen ondernemers verder te denken: eventuele plannen voor een eigen productiefaciliteit in Oost-Afrika staan in de steigers. ‘Zo kunnen we onze eigen keten verduurzamen. We willen niet alleen als bedrijf goed renderen, maar hebben de missie om meer mensen bewust te maken van het belang van eerlijke, kwalitatieve producten’, besluit Hirschäuser bevlogen.

- einde persbericht -

• Persfoto's
Klik hier voor de persfoto's. Alle foto's zijn zelf genomen en/of rechtenvrij.

• Persvideo
Klik hier voor de rechtenvrije persvideo. 

• Extra informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David Kellerman.
Telefoon: +31 (0)640191114
E-mail: david@frankabouttea.com

• Relevante links
FRANK about tea - Website - www.frankabouttea.com
Steden in transitie - Transparantie is het nieuwe eerlijk zijn
Tegenlicht Meet Up - De eerlijke onderneming
Oneworld - Spring mee op de motor
Oneworld - Rwanda, verborgen theeschat van Afrika 

• Uitschrijven
Klik hier, wanneer u geen persberichten van FRANK about tea meer wilt ontvangen.